Varázslatos csokifenyõ

2010-12-22

sponsored links



Fotó: Krumpli Béla

Nem csak egy készült, de nem egyszerre, és mindegyik nagyon hamar gazdára lelt, így nem lehetett lefotózni azt az erdõt, amit idén építettem csokifenyõkbõl. Pedig jól néztek ki. Nagyon jó készíteni õket, majd elajándékozni, majd nézni a hatást, amit gyerekbõl és felnõttbõl egyaránt kivált. Én mondom, varázslatos fácskák ezek!

Felnõtteknek lehet fûszeres cukorral díszíteni - csak ne a meleg csokira szórjuk, mert elolvad. Vagy kókuszreszelékkel, esetleg fleur de sel-el-el is megszórhatjuk. Többnyire 70 százalékos csokoládéból készültek, de volt olyan, amit egy kevés tejcsokival "lágyítottam".

Ötlet innen.

Hozzávalók: (3 fához)

50 dkg csokoládé
13 dkg puffasztott rizs
dekorcukrok

A csokoládét vízfürdõ felett felolvasztom, belekeverem a puffasztott rizst. Kiveszek kb. két evõkanálnyit a csokiból, és sütõpapíron ellapítom nagyjából kerek formává. Nem kell szabályosnak lennie, és teljesen lapos sem lesz a rizsszemek miatt. Ezután még négy, az elõzõnél mindig egy kicsivel kisebb kupacot simítok el, majd legutoljára egy kúpszerû csúcsot készítek két kanál segítségével. A csokikorongok szélét megszórom dekorcukorral, és hûtõbe teszem, hogy megdermedjenek. Kb. 15 perc múlva kiveszem a hûtõbõl, leválasztom a csokit a sütõpapírról. A legnagyobbik közepébe teszek egy teáskanálnyit a maradék rizses csokiból, ráteszem a következõ korongot, kicsit rányomom. Ezt addig folytatom, míg rá nem kerül a fenyõfa csúcsa is. Újabb 15 percre beteszem a hûtõbe.

Folytats a blogon ... egigeropaszuly.blogspot.com/2010/12/v...

sponsored links

Keres?s