Vaníliás õszibaracklekvár

2010-09-06

sponsored links

Már elég régen posztoltam, de mentségemre legyen mondva, hogy mindkét laptopunk szinte egyszerre nyírta ki magát. Bár a helyzet azóta némileg javult, - az egyik akadozva és döcögve, de végre mûködik, - a másikról meg inkább ne is beszéljünk.. Úgyhogy jöjjön a lekvár!

Az igazat megvallva, az õszibarackért annyira nem rajongok, de egy kis vaníliával fûszerezve már tényleg egészen más ízhatás érhetõ el! Próbáljátok ki, még nem késõ!


Hozzávalók (3 darab 400 g-os kisüvegnyi adaghoz)
  • 1100 g megtisztított és felkockákozott õszibarack
  • 350 g cukor
  • 1 szál vaníliarúd
  • 1 dl baracklé (arra azért ügyeljünk, hogy ha nem is 100%-os, de magas gyümölcskoncentrátumú legyen!)
  • egy tasak 3:1 dzsemfix
A barackot feltettem fõni a baracklével és a vaníliarúd magjaival együtt. Nem kellett sok idõ, hamar levet eresztett és puhára párolódott. Ezután botmixerrel egy kicsit pürésítettem, - de éppen csak annyira, hogy némileg sûrûbb állagot kapott! Visszatettem fõni a cukorral és a dzsemfix-szel együtt, majd üvegekbe töltöttem és pokrócokba csavarva kihûtöttem.


Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/09/vanil...

sponsored links

Keres?s