Vaníliás és csokoládés zabkása

2017-01-16

sponsored links

Az újév valakinek fogyókúrával, valakinek hízókúrával indul, de a lényeg, hogy egészségesen induljon. Terhességem alatt Emma úgy döntött, hogy befészkeli magát a gyomrom alá, így édességet abszolút nem tudtam enni, mert egybõl savam lett, illetve az ételek mennyiség is egyre-egyre kevesebb lett, ahogy közeledtem a vége felé. A kezdeti súlyom -6 kg-al tértem haza. Hogy mennyi voltam rögtön szülés után? Arról inkább nem is beszélnék. Most, hogy fel kell szedjek ehhez közeli mennyiséget, még mindig odafigyelek, hogy ne a cukros és egészségtelen dolgok legyenek azok. Ilyenkor sok vitaminra és ásványi anyagra van szükség. Érdemes utána nézni, hogy milyen gyümölcsök, ételek mit tartalmaznak és a sokszor kevesebbet enni alapelven, bevinni több kalóriát. Most egy egészséges zabkásával kezdem, ami lehet reggel, vacsora, de akár egy desszert is, ha valaki megkívánná. Télen, pedig forrón az igazi. Szerintem mindenki kedvence a vanília és a csokoládé :)
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin januári számában is. A nyírfacukor termékeit használtam, ami által az elkészített zabkása szénhidrát szegényebb és több lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz.




Vaníliás és csokoládés zabkása
Hozzávalók 1-1 adaghoz
a vaníliáshoz:
5 dkg apró szemû zabpehely
3 dl tej
1 csapott evõkanál Nyírfacukor gluténmentes vaníliaízû pudingpor
1 teáskanál Nyírfacukor Bourbon vanília
1 evõkanál vegyes aszalt gyümölcs
1 evõkanál pirított magkeverék

a csokoládéshoz:
5 dkg apró szemû zabpehely
3 dl tej
1 csapott evõkanál Nyírfacukor gluténmentes csokoládéízû pudingpor
3 dkg étcsokoládé
3-4 gerezd narancs
1/2 banán

Elkészítés:
Mindkét változathoz a zabpelyhet külön-külön kimérjük, hozzáadjuk a tejet, és elkeverjük benne a pudingport. Kis lángon addig fõzzük, amíg krémes állagú nem lesz ? kicsit hígabbnak kell lennie egy pudingnál. A vaníliás változatot tovább ízesítjük vaníliával, a csokoládésat pedig étcsokoládéval. Müzlistálkákba öntjük, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, magvakkal tálaljuk.

Tipp: gluténmentes zabpehellyel készítve gluténmentes desszertet kapunk. Laktózérzékenyek használhatnak növényi tejeket.





Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/01/vanil...

sponsored links

Keres?s