Vaníliás keksz
sponsored links
Ilyen ramaty idõben az egyik legjobb, amit tehetünk -már ha a konyhai ténykedésekrõl beszélünk-, hogy begyújtjuk a sütõt. Egy finom vaníliás keksz mindjárt jobb kedvre deríti az embert. Bármilyen formára szaggatható és tetszés szerint mintázható. Itt most épp hópihés a télre való tekintettel. ;) Egy bögre teával klassz délutáni csemege. :)
Hozzávalók:
17 dkg sima liszt
2 dkg étkezési keményítõ
8 dkg cukor
7 dkg vaj
1 tojás
csipet só
1 kk. õrölt vanília
1 ek. céklapor
- A vajat a liszttel és cukorral egy tálban elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és egynemû tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett felületen ~0,5 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk és megmintázzuk a kekszeket.
- Sütõpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és 180°C-ra elõmelegített sütõben ~12 perc alatt készre sütjük.
A receptet megtaláljátok a Kifõztük decemberi számában is. :)
A kekszpecsétet a cookori.com biztosította.