Vaníliás-kakaós muffin bögrésen

2018-07-18

sponsored links



Ma egy még egyszerûbb, még kevesebb alapanyagot igénylõ muffin receptet kerestem a neten. Találtam is egyet, ami nagyon tetszett ITT. Köszönet érte.
Tényleg nagyon egyszerû, kevés alapanyag kell hozzá, pillanatok alatt összeállítható és mégis finom. Esetleg kis lekvárral megkenve még finomabb lehet (én a narancslekvárommal ettem). Azért, hogy mégis csavarjak egyet rajta, a tészta egy részét megszíneztem - megízesítettem egy evõkanál átszitált sötét kakaóporral, majd a világos és sötét  tésztát rétegezve raktam a szilikon formákba és egy kávéscsészébe. 



Hozzávalók: (minden ugyanazzal a 2,5 dl-es bögrével mérve)
2 bögre finom liszt, 1 csomag sütõpor, fél bögre cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej (+ 2-3 evõkanállal), 1 tojás  + a kakaóshoz 1 evõkanál átszitált kakaópor

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében tálba raktam, kézi habverõvel sima masszává kevertem. Nagyon sûrû volt, ezért kis tejet még raktam hozzá. Amikor elkészült a vaníliás alaptészta, 11 evõkanálnyit kis tálba szedtem, és kis habverõvel hozzákevertem a szitált kakaóport. Aztán szilikon formákba kanalaztam 1-1 evõkanál vaníliás tésztát, rá 1-1 evõkanál kakaósat, majd újra 1-1 evõkanál vaníliás következett, aztán egy evõpálcikával kicsit megkevertem a tésztát ?. Ebbõl a mennyiségbõl nekem összesen 13 db lett. 
175 fokra elõmelegített, légkeverésre állított sütõben 20 perc alatt sültek meg a muffinok. Egyszerûsége ellenére nagyon finom lett, akár egy kávéval, akár csak úgy magában, esetleg lekvárral megkenve. Érdemes kipróbálni, amikor szinte üres a kamra, mégis valami nasira vágyik a család. 




Folytats a blogon ... https://hzias2.blogspot.com/2018/07/v...

sponsored links

Keres?s