Vaníliakrémmel töltött fánk

2017-02-21

sponsored links


 Hozzávalók (15 darabhoz): 30 dkg liszt, 7 dkg cukor, 1,5 dkg élesztõ, 1 tojás, 1 tojássárgája, 2 evõkanál olvasztott vaj, 2 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom héja, csipet só; a vaníliás krémhez: 4 tojássárgája, 3 dkg vaníliás pudingpor, 2 dkg liszt, 5 dl tej, 4 evõkanál cukor, 1 teáskanál vanília kivonat; továbbá: olaj, vaníliás porcukor.

 Elkészítése: A krémhez a tojássárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a pudingport, kevés hideg tejjel simára kavarjuk. A maradék tejet felmelegítjük, a masszát beletöltve sûrûre fõzzük. Belekavarjuk a vaníliakivonatot és a tálat lefóliázva hagyjuk hûlni. 1 dl langyos tejbe kavarjuk a cukrokat, belemorzsoljuk az élesztõt és hagyjuk felfutni. A liszthez adjuk a tojást, a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a reszelt citromhéjat, a sót, az élesztõs tejet, majd összedolgozzuk még annyi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Letakarva duplájára kelesztjük, majd 15 részre osztjuk. Gombócokat formálunk, letakarjuk még 10 percig, majd forró olajban pirosra sütjük. Papírra szedjük ki, mindenik oldalát késsel egy kissé megvágjuk. Tortadíszítõ zsákba töltjük a vaníliakrémet, a résen megtöltjük a fánkokat, végül vaníliás porcukorral megszórjuk.




Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2017/02/vani...

sponsored links

Keres?s