Vaníliás pudingos és vaníliás-kakaós palacsinta

2018-07-11

sponsored links



Drága Bogikám annyi fõzeléket megevett az eddigi élete folyamán, hogy kezd elege lenni belõle. Régi kedvenc fõzelékeit már elutasítja, inkább felnõttes ételekre vágyik. Nehéz kifundálni, hogy mit is fõzzünk Neki, de azért próbálkozunk. Újabban egyik kedvence a "papa", azaz a palacsinta. A lekváros sajnos nem nyerte el a tetszését, de a kakaós nagyon bejött Neki. De mindig kakaósat se ehet, hát most vanília krémessel próbálkoztunk, és úgy tûnik ez is tetszik. A nagyok közül azonban nem mindenki ugrik a csupa vaníliás töltelékért, ezért készült néhány vaníliás, amire még instant kakaópor is került, a maradék kis kakaó felhasználására pedig 3 "csak" kakaós, a végén meg 3 üres, amit tetszés szerinti lekvárral lehetett megkenni. De palacsintát csak az ehetett, aki evett Nagypapi egyik kedvenc levesébõl a tejfölös krumplilevesbõl is :). Szerencsére Bogika azt is elég szépen ette, közben többször felsorolta hogy "Tata, Tete, Apa, Anya, mama veve" vagyis Tata, Zsolti, Apa, Anya és mama is szereti ezt a levest.


A finom leves után jöhetett a palacsinta, ami nagyon ízlett Bogikának, Anyának és nekem is, Apának leginkább a csak kakaós jött be. Remélem Legnagyobbikomnak is ízleni fognak ezek a változatok, mert Õ nem volt itthon a mai ebédnél. 

A vaníliás töltelék hozzávalói:
4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evõkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg margarin

Legelõször ezt készítettem el, hogy legyen ideje kihûlni. A pudingport a szokásos módon megfõztem a cukorral és vaníliás cukorral, aztán fém tálba szedtem, és langyosra hûtöttem. Amikor langyosra hûlt beleturmixoltam 10 dkg margarint. 

A palacsinta tészta hozzávalói: 
7 evõkanál rétes liszt, 7 evõkanál finom liszt (kissé púposan mérve mindkettõt) 1 dl tej, 2 + 1 teáskanál cukor, fél Lidl-s friss élesztõ, 2 tojás, 5-6 dl langyos víz, csipet só,  pár evõkanálnyi étolaj.

Az élesztõt felfuttattam 1 dl langyos tejben, amibe 2 teáskanál cukrot oldottam fel. 
A lisztekhez ütöttem a tojást, tettem bele csipet sót, még 1 teáskanál cukrot, a felfuttatott élesztõt és langyos vízzel, meg kevés olajjal sima palacsintatésztát kevertem belõle. Hagytam kelni - habosodni, amikor tele lett a tál a tésztával olajozott palacsintasütõben sütöttem meg a palacsintákat, és azon forrón meg is töltöttem az utolsókat kivéve. 
7 db vaníliás, 8 db vaníliás-kakaós, 3 db csak kakaós és 3 meg egy pici üres palacsinta lett. 
A fényképek ebéd után készültek a levesrõl és a megmaradt palacsintákról. 




Folytats a blogon ... https://hzias2.blogspot.com/2018/07/v...

sponsored links

Keres?s