Van pajzsmigyem ? elképesztõ!

2017-10-08

sponsored links

2017. október 5-én volt egy elképesztõ hírem: 11 év után ismét van pajzsmirigyem! Normál méretû. A bal oldali echos szerkezetû, a jobb normál, pici nem beteg göbbel. A radiológus azt mondta, hogy a szervezet öngyógyít. 11 évvel ezelõtti volt ultrahang és biopszia is. Hashimotos vagyok ugyan, de visszaépült a pm. Éppen jókor tértem át 8.5 év után Autoimmun Protokollra. Hihetetlen, nem térek magamhoz!  A 11 év elõtti diagnózis – 100%-os sorvad?s.

A HÍR UTÁN MÁSNAP EGY KÉZZEL FOGHATÓ MAGYARÁZAT SZÜLETETT ARRA, HOGY MIÉRT NEM LÁTTÁK 11 ÉVVEL EZELÕTT A PAJZSMIRIGYET? Jód-izotóp sztintigráfia vizsgálatot nem végeztek rajtam 11 évvel ezelõtt, ergo nem bizonyosodott meg teljes körûen az endokrinológus arról, hogy van-e pajzsmirigyem vagy sem?!

Belém égett a 11 évvel ezelõtti vizsgálat. Az ultrahang nem mutatott szövetállományt, a doktornõ egy hatalmas tûvel beleszúrt a nyakamba és szintén nem talált semmit. Ennek alapján megállapította, hogy nincs pajzsmirigyem és a legmagasabb dózisú Thyroxint – 175 mg adta.

A mostani történet úgy kezdõdött, hogy miután a

Jódpótlás tudományos alapokon csoportban

felvetõdött, hogy nem létezõ pajzsmirigy ide vagy oda, de jódra és szelénre a többi endokrin szervünknek is szüksége van, ezért per hecc csináltattam egy ANTI-TPO labort, miután különben is készült egy nagy laborom. Az ott látott értéktõl padlót fogtam, miután 260.0 a gyulladás szint, ami csak akkor lehetséges, ha van pajzsmirigyem. Mindezek után csináltattam egy nyaki ultrahangot, melynek a következõ lett az eredménye:

“A pm. jobb lebenye 18x16x48 mm, a bal lebeny 19x18x35 mm nagyságú. Az isthmus 3 mm vastag. A mirigy kifejezetten inhomogén echoszerkezetû, foltos echoszegény felritkulásokat muatat, ezen belül a bal lebenyben egy 13×6 mm-es echoszegény solid képlet látszik. A vascularisatio megtartott. A nyaki lágyrészek között megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. A nyálmirigyek épek. Vélemény: struma nodosa. A pm. chronikus gyulladásos betegségére utaló UH kép.”

Tipikus Hashimotos leletet kaptam kézhez, és igenis van pajzsmirigyem!

A kezelõ orvosom a következõt mondta: “A régi ajánlás szerint az 1,  a legújabb ajánlás szerint a fél cm-nél nagyobb pajzsmirigy göbökbõl mintát kell venni, pajzsmirigy aspirációs cytologiai vizsgálatot kell végezni.”

Még nem döntöttem arról, hogy megnézetem-e a “13×6 mm-es solid képletet”, miután ezzel élek már évtizedek óta, s jelenleg totál elegem van az orvosokból!


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=32158

sponsored links

Keres?s