Vaníliafagylalt sós karamellás pattogtatott kukoricával

2014-06-25

sponsored links


Hozzávalók
: 10 dkg natúr pattogtatott kukorica; a vanília fagylalthoz: 5 dl tejszín, 5 tojás sárgája, 8 dkg cukor, 1 rúd vanília; az öntethez: 12 dkg cukor, 3 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1-2 csipetnyi só

Elkészítése
A vanília fagylalthoz a tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáöntjük a tejszínt. A vanília magjait kikaparjuk, beletesszük a tojásos keverékbe és vízgőz fölött, lassú tűzön, puding sűrűségűre főzzük miközben folyamatosan kavarjuk, nehogy a tojás összekapja. Félrehúzzuk a tűzről, kicsit kihűtjük, majd dobozba töltjük és mélyhűtőbe rakjuk, 1/2 óránként, összesen ...

Folytatás a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2014/06/va...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok