Valódi barna kenyér (paleo)

2017-08-16

sponsored links




A helyzet az, hogy nem én sütöttem ezt a kenyeret, hanem a nagylány. Én csak kölcsön vettem egy fotó erejéig és megvámoltam a végén a két levágott szeletkével. :) A kenyérnek ugyanis van egy kis elõélete. A múlt szombaton normálisabb idõ lévén megsütöttem, nem térve el a csomagoláson leírtaktól. Kiraktam hûlni, közben elmentünk sétálni. Gondoltam mire hazaérünk kihûl, megvágom és lefotózom. Igen ám, de mire hazaértünk eltûnt a kenyér több, mint háromnegyede. A maradék meg vacsorára, úgyhogy meg sem kóstoltam. Tegnap elég meleg volt, nem volt tervben semmi sütögetés, ám a konyha felõl enyhe matatás hallatszott, aztán meg erõteljes felmelegedést észleltünk a nappaliban is arról a tájékról. Nagylány nekiállt elkészíteni, ilyen lett, szerintem nagyon klassz rusztikus. Neki most ez lett a befutó a kenyerek közül, már csak azért is, mert számára nagyon jó a beltartalma 100 grammra kivetítve.

Hozzávalók:

260 gramm víz

A munka csupán annyi vele, hogy a hozzávalókat összekeverjük. 20 percig pihentetjük. Cipó alakúra formázzuk. Kereszt alakban bevágjuk. Sütõpapíros lemezre téve 220 fokos sütõben 20 percig sütjük, majd a hõfokot 180-ra mérsékelve további 40 percig. megvárjuk, amíg kihûl és már fogyaszthatjuk is.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s