Vajkrémes torta... kicsit másképp ;)

2017-10-12

sponsored links


Van nekem egy drága barátnõm, aki nem kifejezetten édesszájú. Jobban lázba jön egy csülkös bablevestõl, mint egy szelet tortától. Általában. De bevallom, pár évig erõsen dolgoztam azon, hogy elrontsam. ;) Amíg kolleganõk voltunk, bizony nem egyszer rávettem egy jó kis marcipánszeletre a közeli cukiból. Azt szerette õ is, no és a tejkrémes milkát, amivel moziba ültünk be. Persze nem egy táblával kettõnknek ám, hanem fejenként eggyel... vagy kettõvel? Rég volt már, ki emlékszik rá?! :-D
 
Na, szóval régóta terveztem, hogy egyszer kap egy neki való csudi tortát. A legbarátibb ötletem az volt, hogy kívülrõl hamburgernek, pizzának, vagy valamilyen kolbászos kinézetû ételnek álcázok pl. egy jó kis csokitortát. Aztán volt olyan verzió, hogy igazi pizzatortát sütök, mert nagy házi pizza kedvelõk vagyunk, ráadásul tõle kaptam az azóta is használt és kedvelt pizzatészta receptemet. Ehhez azonban itthoni bulit kellett volna szervezni, hogy egyenesen a sütõbõl kerülhessen elõ ez a finomság. Mi viszont a lassan már törzshelyünknek számító Vakvarjúban ünnepeltünk, ahova mégis csak valami rendes tortával kellett érkeznem.
 
Így aztán a harmadik ötletemet váltottam valóra és egy szép, de letisztult vajkrémes tortát készítettem, de nem akármilyet ám! Árulkodó volt az illata, és sejtette is, hogy valami turpisság van a dologban, de azt az arcot, amit vágott az elsõ kóstoló falatnál... :-D :-D :-D Sosem fogom elfelejteni! Amikor beleharapsz valami finom édes ízre várva, majd az ízlelõbimbóidtól lassan megérkezik az információ az agyadba, hogy ez bizony nem csoki, sõt még csak nem is édes, hanem kolbászkrém, sonka, lilahagyma, uborka harmonikus egyvelege! Hihihi!!! Igen, nagyon harmonikus, csak idõbe telik, amíg ez leesik. Szóval ez egy vicces, becsapós torta volt csak és kizárólag csülök párti barátnémnek, hogy érezze a törõdést. :) Egyébként késõbb, mikor otthon evett belõle, és már szendvicsként ízlelte, üzent nekem, hogy amúgy mennyei finom. Csak, hogy tudjam, hogy a fancsali arckifejezés tényleg a torta becsapós megjelenése miatt volt.
 
A "piskóta" általam, a szokásos tortaformámban sütött kenyér volt, amit ugyanúgy 4 lapra vágtam fel, ahogy a piskótát szoktam. Készítettem kolbászból, vaj- és sajtkrémbõl egy kellemes, lágy krémet, illetve külön egy fokhagymás vajkrémet. Az összeállítás úgy nézett ki, hogy az alsó és felsõ részben volt a kolbászkrém, középen sonkaszeletek sajttal. Alul lilahagyma, középen paprika, a felsõ kolbikrémen pedig csemegeuborka szeletek szolgáltatták a  teljes ízélményt. Kívülrõl körbekentem a borsos-fokhagymás vajkrémmel. A tetejét a maradék kevéske krémbõl kis habcsókokkal díszítettem, és petrezselyemmel szórtam meg.

Magam sem gondoltam, hogy ennyire igazi torta kinézete lesz. Mondjuk az illata tényleg árulkodó volt, az étteremben nem csak a barátnõm lepõdött meg. Ilyet még a nagy tapasztalatú konyhai csapat sem látott. :-D



 

Folytats a blogon ... bombolone.blogspot.com/2017/10/vajkre...

sponsored links

Keres?s