Vajkaramellás bonbon/ házilag

2017-04-26

sponsored links

Akár  szaloncukrot  is készíthetünk majd belõle ! A receptet gasztromanonál  találtam  régebben,most elsõ próbálkozásként egyszerû formázással bonbonnak készítettem el és csupán fél adagból azt írom le!
                                                                                
Hozzávalók:
6,5 dkg cukor
2 dkg vaj
1/2 dl tejszín
12,5 dkg darált háztartási keksz
reszelt narancshéj/nálam citromhéj
6 dkg étcsokoládé
*
Elkészítése: Cukrot karamellizáltam hozzáöntöttem óvatosan a tejszínt  alacsony hõfokon  addig kevergettem még egynemûvé vált. Tûzhelyrõl  levettem bele tettem a vajat a reszelt citromhéjat és a darált háztartási kekszet fakanállal összedolgoztam közben hûlt a massza és kézzel hosszúkás hurkákat formáztam belõle. Tányérra pakoltam és hûtõben hagytam kicsit dermedni ezután feldaraboltam késsel és gõz fölött olvasztott csokoládéba mártottam a darabkákat amit sütõpapírra tettem és hagytam megdermedni. Végül apró papírkákba tettem . Nagyon finom !( Ebbõl a mennyiségbõl 32 db lett ami remélem a jövõ hétvégén  az unokáknak ízlik majd!) 
-Ui:Örülök hogy kipróbáltam így a házilag készíthetõ szaloncukor kínálatom is bõvült!/Akkor természetesen más csomagolást teszek rájuk az  elkészítése megegyezik a mostanival !
Megkínálhatlak?

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2017/04/...

sponsored links

Keres?s