Vajas-tejfölös pogácsa

2014-01-02

sponsored links


Még sosem sütöttem pogácsát. Pontosabban egyszer megpróbálkoztam vele sütõtudományom hajnalán, de az eredmény hatására jobbnak láttam, ha kicsit még pihentetem a témát. :D Jó sokáig tartott, mert idõközben eltelt kb. 3 év. Egy ideje azonban kacérkodtam a gondolattal, hogy megint nekifogjak.
Gyerekkoromban szerencsém volt a nagyon finom pogácsákhoz, ami vagy az egyik nagymamám keze alól került ki, vagy más rokon kínált meg vele a vendégeskedések alkalmával. Én ezeket a pogikat "bástyapogácsának" neveztem, mert magasak voltak és a tetejükön lévõ, ropogósra sült bevágások bástyákra emlékeztettek. Elõször ezeket eszegettem le a pogácsáról, majd utána akkurátus módon majszoltam tovább a hajtogatott részeket. Hatalmas mennyiséget képes lettem volna elpusztítani belõle, annyira szerettem, és mivel elég ritkán jutottam hozzá, rögtön dupla adagot kellett feltankolni belõle.
Biztos vagyok benne, hogy az a régrõl ismert pogácsa vajas tésztájú volt, ezért most én is a vajas változattal próbálkoztam. Úgy gondoltam, tökéletes választás Szilveszter napjára. Anya és a Kutyafül szerint "nagyon-nagyon finom" lett, gyorsan el is kapkodták a nagyját, csak ezt a kis mennyiséget sikerült megmentenem a fotózáshoz. Én azonban nem vagyok vele teljes mértékben ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2014/01/vaja-...

sponsored links

Keres?s