Vaddisznós bográcsos

2018-07-19

sponsored links


Ezt az ételt már kb. 3 éve fõztem. Akkori kolléganõmtõl, Emõkétõl kaptam a vaddisznóhúst, és ebben az isteni bográcsosban végezte. Éppen kiszedtem az azévi lilakrumplitermést is, és szintén belekerült az ételbe. A színén nem igazán látszik, hogy lila krumpli is van benne, a fõzés során "elpárolgott" a színe. Meg aztán ez a fotó sem oly sikeres, (este, villanynál) hogy aszínek érvényesüljenek. No, de igazából az íz a lényeg, és bizony, minden önteltésg nélkül: abban hiba nem volt! :) 


Vaddisznós bográcsos 

Hozzávalók (5-6 személyre): 1,2 kg vaddisznóhús, 2-3 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 2 zöldpaprika, 1 kg krumpli, 2-3 jó érett paradicsom, 1 evõkanál pirospaprika, 2 evõkanál zsír, só, bors, friss kakukkfû vagy majoránna.

Elkészítése:  A húst felkockázzuk, a zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk, a paprikát kicsumázzuk. A bográcsban felforrósítjuk a zsírt, majd 2-3 részletben kissé megpirítjuk benne a húst. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékon pedig megdinszteljük a csíkokra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Sóval, borssal ízesítjük, és lefedve addig fõzzük, míg a hús félpuha nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a paprikát, szükség szerint pótoljuk a vizet, és kb. 10 percig fõzzük tovább. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, valamint a meghámozott, összedarabolt paradicsomot, és addig fõzzük, míg minden teljesen meg nem puhul, és a szaftja jól be nem sûrûsödik. Utánaízesítünk és aprított kakukkfûvel ízesítjük. Kenyérrel, savanyúsággal kínáljuk.


ÉÍ - 2018/NYÁR

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/07/v...

sponsored links

Keres?s