Vadas sertéscomb maceszgombóccal

2017-12-18

sponsored links


Szeretjük a vadasan készült húst, - ami autentikusan marhahús - amihez makarónit, spagettit vagy zsemlegombócot is készíthetünk. Mivel tésztával már van a blogomban ITT és a zsemlegombócot nem szeretjük, így maceszgombóc készült hozzá. A hús és a vadas receptjét most nem írom le, mert már van leírás. A vadashoz készült szószt mi úgy szeretjük ha nem annyira folyós és pépes, hanem darabosabb, így is megforgathatóak benne a gombóc falatok vagy rátehetõ.

Hozzávalók: 2 adag (8 gombóc)

2 db maceszlap (kb. 15x15 cm-es lapok), 4 ek. olaj, 1 egész tojás, 8-10 ek. víz, só, bors és annyi maceszliszt, hogy nem kemény, de nem is lágy masszát kapjunk a gombócok formázásához.

A maceszlapokat mûanyag zacskóban darabosra töröm a felvert tojásba öntöm, hozzáadom az olajat, vizet, sót, borsot. Jól megkeverem és hagyom állni addig amíg már megpuhultak a lapok. Ekkor belekeverem a maceszlisztet és jó diónyi gombócokat formázok belõle. Forró vízbe teszem és amikor feljönnek a víz tetejére, akkor még 1-2 percig forrni hagyom és szûrõkanállal tálba szedem.
Tálalom a húst a szósszal és a gombócokkal.

Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2017/12...

sponsored links

Keres?s