Tésztában sült sonka spenóttal

2017-04-05

sponsored links


 Újabb osztrák húsvéti étel, másodikként ezt próbáltam ki. Kenyértésztában sütött sonka, melynél arra kell figyelni, hogy ne legyen vizes a sonka, mert könnyen eláztathatja a kenyeret. A kenyér ropogós lett, a füstölt sonkával, mustárral, spenóttal társítva igazi, különleges ízvilágat ad. 

Hozzávalók (4-5 személyre): 80 dkg fõtt sonka, 15 dkg ..., 1 evõkanál dijoni mustár; a tésztához: 25 dkg kenyérliszt, 10 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2,5 dkg élesztõ, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 2 dl ....

 Elkészítése: A langyos vízben a cukrot elkavarjuk, az élesztõt belemorzsoljuk és hagyjuk felfutni. A liszteteket a sóval elvegyítjük, a megkelt élesztõs vizet hozzáöntve sima tésztát gyúrunk. Letakarva egy óráig kelesztjük. Ezután a tésztát ujjnyi ...

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2017/04/oszt...

sponsored links

Keres?s