TÚRÓS POGÁCS

2017-01-14

sponsored links

TÚRÓS POGÁCSA



A legfinomabb pogács, amit eddig kóstoltam.. Kapós is volt, délutánra el is fogyott az egész... Megint volt egy kis segítõm, a kisfiam. Köménymagot tettünk a pogácsák tetejére, mert õ nagyon szereti a köménymagos dolgokat, de persze ez elhagyható.

HOZZÁVALÓK

50 dkg liszt
50 dkg tehéntúró (félzsíros)
50 dkg vaj
2 db tojássárgája
30 g élesztõ (friss)
20 g só

A kenéshez
1 tojás

ELKÉSZÍTÉSE


  1. Az összetevõket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hûtõben pihentetjük.  
  2. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik felét nagyon vékonyan, alaposan kenjük le tojással, majd hajtsuk rá a tészta másik felét.
  3. A tésztát forgassuk el 90 fokkal, majd ismételjük meg a 2. pontban foglaltakat.
  4. Végül nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát, és kis - maximum 4 cm átmérõjû - pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.Tojással kenjük meg. (A sütõt elõmelegítjük 200 C-ra.) Én/mi tettünk a tetejére kménymagot, de ez elhagyhat, vagy lehet különbözõ magokat, sajtot, ha szeretnénk.
  5. 10 perc pihentetés után sütõbe tesszük. Az elõmelegített 200 C-os sütõben 20-30 perc alatt készre sütjük a pogácsákat. Addig süssük õket, amíg mindegyiknek szép világosbarna színe nem lesz.


Recept: innen


Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.

Folytats a blogon ... splitinapok.blogspot.com/2017/01/turo...

sponsored links

Keres?s