Túrós béles

2015-03-01

sponsored links


Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a kelt tészta készítése volt sokáig "a mumus". Aztán lassan-lassan megbarátkoztam vele. Nem állíthatom, hogy gyakran sütöm, de ez általában vonatkozik az összes süteményfélére. Ahogy a mottómban is áll: sütemény alkalmakkor ...
A "nagy áttörést" az elsõ jól sikerült húsvéti kalács hozta. Aztán következtek a kakaós csigák, a kelt rózsák, a sajtos tekercsek és végül a vajas kiflik
És most jött el az ideje, hogy a "sok tudást" alkalmazva, megsüssem anyukám csodás túrós bélesét.

Egyszerûnek tûnik: készíts egy jó kelt tésztát, nyújtsd ki, vágj belõle négyzeteket, töltsd meg ízesített túróval, hajtsd össze a végeket – és kész. A problémát a végek összehajtása okozza/okozhatja. Ugyanis, ha nem elég erõsen „csipjük” össze a béles négy végét, sütés közben szétnyílnak, és máris túrós rózsákat kapunk. Ezt a problémát abszolválva, a siker garantált. Úgyhogy hajrá!

Hozzávalók:  ...

Folytats a blogon ... relaxotour.blogspot.com/2015/03/turos...

sponsored links

Keres?s