Tárkonyos raguleves édesburgonya fánkkal (paleo)

2017-12-12

sponsored links




Tegnap valami tartalmasabb levesre vágytam, némi kis egyszerû kísérõvel, ezért készült el ez az ebéd. A fánk ízesítésénél bátran lehet használni a fûszerezést, mert az édeskrumpli mindenbõl többet kíván, mint a hagyományos társa.

Hozzávalók:

a leveshez:
fél kg csirkemell
1 kisebb vöröshagyma
2-3 evõkanál zsír
2 répa
1 fehérrépa
2-3 dl totu tej
5-8 dl húsleves (kocsonya remegõs része volt most hozzá)
szárított tárkony
törött bors

az édesburgonya fánkhoz: 
35 dkg fehér édesburgonya
5 dkg folyékony kókuszolaj
2 tojás
4 cl víz
2 cl citromlé
1-2 összezúzott fokhagyma
törött bors

a sütéshez:
bõ zsiradék

a tálaláshoz: 
paleo kefír (recept itt) (vagy sóval, törött borssal, citromlével ízesített Totukrém extra)
fokhagyma

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk a zsírban. Hozzáadjuk a kis kockára vágott pulykamellet. Fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott répát, fehérrépát. Felöntjük a totu tejjel és a húslével. Ízesítjük sóval, törött borssal, tárkonnyal és tárkonyecettel.addig fõzzük, amíg a zöldségek puhává válnak. A fánkhoz a megtisztított édesburgonyát kis lyukú reszelõn lereszeljük. A tojást, a vizet, a citromlét és a kókuszolajat habverõvel homogénre keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és az ízesítõ anyagokat. Végül belekeverjük a batáta reszeléket is. 20 percre hûtõbe tesszük. Vizes kézzel golyókat formázunk a masszából és forró, bõ zsiradékban kisütjük. A leves mellé, fokhagymával ízesített paleo kefirrel kínáljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s