Töpörtyûs pástétom

2017-02-16

sponsored links

Hát, februárban úgy lemaradtam, mint a borravaló. Hiába, na, a feladatok: feladatok, némelyikük szemernyi halasztást sem bír, úgyhogy örülök, hogy legalább a köteezõekkel nem vagyok nagyonelmaradva. :) Jöjjön most egy nagyon finom házilag elkészíthetõ töpörtyûkrém, ami ideális mind reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, mind pedig vacsorára. A recept Á. Lõrinczy Jolán A modern háziasszony 1968-as, második kiadásából való, a hozzávalók ugyanazok, csupán az arányokon változtattam egy kicsit, de még így is nagyon sok személyre volt elegendõ.



Töpörtyûs pástétom

Hozzávalók 5-6 személyre: 25 dkg töpörtyû, 4 fõtt tojás, 1 kisebb hagyma, néhány szál petrezselyemzöld, 8-10 bazsalikomlevél, 1-1 teáskanál pirospaprika és reszelt citromhéj, 1-1 késhegynyi õrölt kömény, gyömbérpor és szerecsendió, só, bors, citromlé.

Elkészítése: A töpörtyût átdaráljuk, majd robotgépben pépesre dolgozzuk a meghámozott fõtt tojással és a feldarabolt hagymával együtt. Hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet meg a fûszereket, és még néhányszor összeturmixoljuk. Sóval, borssal és citromlével tetszés szerint ízesítjük. Robotgép híján a hozzávalókat húsdarálón kétszer ledaráljuk, majd fûszerezzük, és jó habosra kavarjuk. Savanyú uborkával és fõtt tojással díszítjük. További zöldségeket is kínálhatunk mellé.




Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2017/02/h...

sponsored links

Keres?s