Tápióka felfújt (paleo)

2017-12-04

sponsored links




Annak idején nagyon szerettük a rizs felfújtat (recept itt) és próbálkoztam már annak idején hagyományos alapanyagokból a tápióka felfújttal is (recept itt). A lányok szerint ez utóbbi sokkal finomabb :). Most itt van a paleos változata is.


Hozzávalók :

1,2 l Totu tej
50 dkg tápiókagyöngy
1 vaníliarúd
20-25 dkg eritrit
6 db tojás
10 dkg kókuszolaj
1 citrom reszelt héja

a sütõforma kenéséhez:
2 dkg kókuszolaj


A tápiókát tapadásmentes edényben a tejjel és a felhasított vaníliarúddal együtt, kis lángon, feltesszük fõni. Kevés sót adunk hozzá megszórjuk az édesítõvel, és néha megkeverve addig fõzzük amíg szinte az összes tejet magába nem szívja. A tûzhelyrõl levéve, kivesszük a vaníliarudat. Hozzáadjuk kókuszolajat és a reszelt citromhéjat. Kihûtjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a keményre felvert tojáshabot. Kókuszolajjal kikent  30 x 30-as formába öntjük a masszát és 175 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz (kb. 35-40 perc). Langyosra hûtve kínáljuk.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/TcskbogrKonyh...

sponsored links

Keres?s