Tönkölykenyér

2015-02-15

sponsored links



Évek óta szinte csak saját sütésû kenyeret eszünk, ez alól csak azok a  nagyon pörgõs idõszakok a kivételek, amikor van az a fáradtság, hogy bekerül a kosárba egy-egy "ipari". Ilyenkor természetesen mindig megerõsít minket a tudat, hogy a házinál nincs jobb és kellõ motivációt kapok, hogy inkább még egy kicsit talpon maradjak, de sajátot ehessünk.

Az évek folyamán nagyon sok receptet végigpróbáltam, most azt a jól bevált kenyeret mutatom be, aminek az elkészítése a legkevesebb macerával és legnagyobb sikerélménnyel szokott járni. Az összetevõkbõl a kész kenyértészta nagyjából 5 perc, a kelesztés és sütés pedig összesen egy óra.

Ez a kenyér belül a ruganyos fajta, vágás közben a kenyérbél nem morzsálódik. Éles késsel egészen vékonyra szelhetõ.

TÖNKÖLYKENYÉR

100g teljes kiõrlésû tönkölyliszt
400g tönköly fehérliszt
1 csomag instant élesztõ ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2015/02/tonkolyken...

sponsored links

Keres?s