TÖNKÖLY KENYÉR

2016-03-20

sponsored links


Esküszöm, én egy nyuszit vélek felfedezni benne...

Mostanában rászoktam a kenyérsütésre, fõleg amióta kaptam egy tippet, hogy mivel válthatom ki javarészt a fehér búzalisztet. Anita köszi! Az újabb liszt-szerelem, a fehér tönköly búza liszt lett. Valamivel egészségesebb a sima búzalisztnél, mert lassabban emeli meg a vércukor szintet. És akkor elmondhatom, hogy tettem egy lépést az egészségmegõrzésem terén... Jó, nem nagyot, de mégis. Egyébként egy nagyon finom kenyérke lett belõle, fõleg, hogy megolajoztam kissé a sütõedény belsejét, így a kenyér héja finom ropogós lett. Imádom. Kenyérhéj függõ vagyok. Nem lehet csak kenyérhéjat sütni???? Húsvétra biztos sütök megint, a paraszt sonka mellé. Nem tudom ti, hogy vagytok a látvánnyal, de esküszöm én egy nyuszit látok benne... Persze, mert jön a Húsvét !

Hozzávalók: 3 dl kéz-meleg víz, 5 gr. por élesztõ, 30 dkg tönköly fehér búzaliszt, 20 dkg sima liszt, 2 kanál olaj, 6 gr. ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2016/...

sponsored links

Keres?s