TÁNCOS GOMBA

2017-01-10

sponsored links




Az újév elsõ napjaiban, a sok nehéz ünnepi étel után mindenki könnyebb ételekre vágyik.
Régi családi receptek közt kutakodva bukkantam erre, a receptre, amit kicsit átgondoltam éselõször  a recept majd  saját elképzeléseim alapján már kétszer készitettem el.
Hogy miért táncos gomba, talán azért, mert a kalapjával felfele megtöltött gomba ide oda forog a kenyérszeleten. Miután igen jóizú és könnyen elkészithetõ így a kedvenceink kategóriájába soroltam.


Én négy tojást fõztem keményre. Megtisztitásuk után a tojást apró kockákra vágtam, és egy kis tálba tettem.
A gombáknak ( 4 db ) a tönkjét kicsavartam a gombát gyorsan lemostam és lecsepegtettem. A gomba szárait késõbb egy zöldséglevesbe tettem.
A felkockázott tojáshoz, egy kevés krémsajot, apró kockára vágott piros kaliforniai paprikát, apróra vágott petrezselymet adtam, sóval, borssal pedig beizesitettem, és az igy  elkészült tölteléket kiskanál segitségével a gombafejekbe töltöttem.




Tûzálló tálba helyeztem a megtöltött gombát és megsütöttem. Serpenyõben kevés vajon kenyerszeleteket piritottam rápakoltam a gombákat és tejfollel tálaltam.



Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2017/01/tancos...

sponsored links

Keres?s