TÁNCOS GOMBA
sponsored links
Az újév elsõ napjaiban, a sok nehéz ünnepi étel után mindenki könnyebb ételekre vágyik.
Régi családi receptek közt kutakodva bukkantam erre, a receptre, amit kicsit átgondoltam éselõször a recept majd saját elképzeléseim alapján már kétszer készitettem el.
Hogy miért táncos gomba, talán azért, mert a kalapjával felfele megtöltött gomba ide oda forog a kenyérszeleten. Miután igen jóizú és könnyen elkészithetõ így a kedvenceink kategóriájába soroltam.
Én négy tojást fõztem keményre. Megtisztitásuk után a tojást apró kockákra vágtam, és egy kis tálba tettem.
A gombáknak ( 4 db ) a tönkjét kicsavartam a gombát gyorsan lemostam és lecsepegtettem. A gomba szárait késõbb egy zöldséglevesbe tettem.
A felkockázott tojáshoz, egy kevés krémsajot, apró kockára vágott piros kaliforniai paprikát, apróra vágott petrezselymet adtam, sóval, borssal pedig beizesitettem, és az igy elkészült tölteléket kiskanál segitségével a gombafejekbe töltöttem.
Tûzálló tálba helyeztem a megtöltött gombát és megsütöttem. Serpenyõben kevés vajon kenyerszeleteket piritottam rápakoltam a gombákat és tejfollel tálaltam.