Töltött édesburgonya csónak

2017-12-06

sponsored links

Szeretjük az édesburgonyát, szerencsére mindenki a családban.:) Így meglehetõsen gyakran készítem, és igyekszem változatos formában tálalni. A mai ebédet hidegen, melegen egyaránt lehet fogyasztani.
Hozzávalók 6 fõre: 6 db közepes nagyságú édesburgonya, 1 csomag feta sajt, 1 doboz vörösbab, 1 doboz csemege kukorica, 1 csomag újhagyma zöld része, a csomag petrezselyemzöld, fél gránátalma, só, bors, porított fokhagyma, olívaolaj.
Elkészítése nagyon egyszerû: várjuk félbe az édesburgonyákat, süssük meg õket egy sütõlapon. Majd amikor már puha, hûtsük õket langyosra és kaparjuk ki óvatosan a belsejüket.
Törjük össze egy villával, locsoljunk rá 2 ek olívaolajat és azzal is dolgozzuk jól el. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk rá egy kevés fokhagymát. Az újhagyma zöld szárát és a petrezselyemzöldet is aprítsuk fel. Az édesburgonyás masszába keverjük bele a babot a kukoricát az újhagymát és morzsoljuk bele a feta sajtot is. Óvatosan forgassuk át a villával még egyszer, majd egy kanál segítségével töltsük vissza a kivájt héjakba. Szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a gránátalma magokkal.


Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/12/tol...

sponsored links

Keres?s