Töltött tönkölypizzácskák

2016-02-02

sponsored links


Még tavaly õsszel készítettem ehhez nagyon hasonló töltelékkel calzonét, és akkor annyira ízlett, hogy úgy éreztem, megint szívesen asztalra tenném. A receptjét akkor nem írtam le, de csodák csodájára nem kukázta ki az agyam, így most 99%-ban sikerült rekonstruálni a tölteléket. A tésztáját viszont ezúttal tönkölylisztbõl gyúrtam, nem pedig búzalisztbõl. Pomodoro paradicsomot ezidáig még sosem kóstoltam, az õsszel sütött pizzára sem az került, hanem hazai paradicsom, de ez az olasz fajta, bár konzerv, nekem nagyon tetszik.
Eredetileg háromszög alakú calzonét szerettem volna, de valahogy nem sikerült valóra váltani a megálmodott hajtási módot, így aztán UFO-hoz hasonlatos pizzácskákat kreáltam. Nem is bántam, mert olyan jópofák lettek. :D
Ezek a kis töltött pizzák abszolút alkalmasak vendégváráshoz, de tökéletesen megfelelnek uzsonnának is, mert könnyen elpakolhatjuk pl. szendvicses dobozba, vagy hagyományos módon szalvétába csomagolva, benejlonzacskózva. Hidegen is finom, de melegíthetõ is serpenyõben, fedõ alatt, kis lángon - nekem legalábbis ez a melegítési módszer a mániám, mert nagyon jól bevált. :)

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tésztához:
60 dkg tönkölybúza fehérliszt ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2016/02/tolto...

sponsored links

Keres?s