Töltött hacsapuri tejfölös mártogatóval

2016-07-14

sponsored links


Már nem is emlékszem, mikor készítettem elõször hacsapurit, de elsõ látásra és ízlelésre is szerelem volt. :D Aztán úgy elfelejtettem újdonsült kedvesemet, hogy az elkészítése kapcsán a második alkalom jó sokáig váratott magára. Nem is tudom, hogyan és mirõl jutott most megint az eszembe, de szerencsére így történt, és gyors egymásutánban kétszer is megsütöttem. Elõször (vagyis valójában másodszor) hagyományosan, csak sajttal töltve, majd pedig kitaláltam, hogy ebbe bizony mást is lehet tölteni a sajton vagy akár a túrón kívül. A hûtõben lévõ alapanyagokat hívtam segítségül, és ez a finomság kerekedett ki belõle. Egyszerûen imádni való, csakúgy, mint a pita és a naan, hiszen ezek igen közeli rokonságban állnak egymással, hiába olasz az egyik, indiai a másik és grúz a harmadik. :) Azt hiszem, én bármelyik nép kenyérlepényét imádnám. :D

Hozzávalók 6 lepényhez:

Lepényhez:
45 dkg fehér tönkölybúzaliszt
5 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
1,5 dl natúr joghurt
2 ek. olívaolaj + a kelesztéshez ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2016/07/tolto...

sponsored links

Keres?s