Töltött csirkecomb - Anyukám receptje szerint

2017-06-15

sponsored links

Az egyik kedvenc ételem: kívül ropogós bõr, ízletes puha töltelék, omlós hús. A legfinomabb vasárnapi ebéd! Gyerekkorom óta így készíti Anyukám, tõle tanultam. Õ szokott a töltelékbe tenni 1 csirkemájat is apóra vágva - nálam ez most kimaradt. Viszont jó sok töltelékkel készítem - emiatt szétnyílik sütés közben, mi így szeretjük! ? Lehet kevesebb töltelékkel készíteni és hústûvel összetûzni sütés elõtt.
 
 
 

Hozzávalók:
5 egész csirkecomb
3 zsemle vízbe áztatva
5 tojás
1 kis csokor petrezselyemzöld
só, õrölt bors, ételízesítõ ízlés szerint
1 evõkanál olaj

+ a sütéshez 1-2 evõkanál olaj


A pöttyös kézmûves kerámia megtalálható a webáruházban az alábbi linken:

 

Elkészítés:
1. A töltelékhez a vízbe áztatott zsemléket kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, az 1 evõkanál olajat, ízlés szerint fûszerezzük sóval, õrölt borssal, ételízesítõvel és összekeverjük.
2. A megmosott, megtisztított csirkecombokat picit besózzuk, bõrét az ujjunkkal fellazítjuk, majd egy kanál segítségével megtöltjük a töltelékkel.
3. Egy tepsibe teszünk 1-2 evõkanál olajat fél dl vízzel - eloszlatjuk mindenhová - majd belefektetjük a combokat. Alufóliával szorosan lezárjuk és elõmelegített 180 fokos légkeveréses sütõben megsütjük. Kb. 1 óra múlva kivesszük a sütõbõl, egy villával megszurkáljuk a húst és ha már jó puhának, omlósnak érezzük, akkor már a fólia nélkül tesszük vissza a sütõbe, de elõtte egy kanállal meglocsolgatjuk a combokat az alattuk lévõ zsiradékkal. 4. Kicsit fentebb vesszük a hõfokot, kb. 200 fokra és szépen megpirítjuk a húsokat. 
5. Ízlés szerint tálaljuk burgonyapürével, párolt rizzsel, salátával.




Jó étvágyat! 

Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2017/06/toltott...

sponsored links

Keres?s