Tálas fantázia desszert

2017-03-15

sponsored links

Piskóta, puding, cseresznyebefõtt,tejszínhab

Csak egy gyors lekváros piskótatekercs volt a szándékom, de - ember tervez....
Elszakadt a piskótalap még amikor forrón fel akartam tekerni. Így jár, aki kapkod (mint én is ), és mivel y alakban jó hosszan berepedt, tekercset semmi módon nem lehetett kihozni belõle.
Körbenéztem hát, mi van a spájzban, és a talált alapanyagokból egy gyors tálas desszertet összedobtam.
Hozzávalók:
5 tojásból sütött piskótalap
1 zacskó karamellás pudingpor
fél liter tej
3 evõkanál cukor
1 üveg magozott cseresznyebefõtt
1 zacskó habtejszín (2,5 deci)
1 evõkanál porcukor
1 kis zacskó habfix
1 evõkanálnyi vágott  mandula
A piskótát csak úgy kézzel 2-3 centis kockákra tépkedtem. A tejjel, pudingporral és a 3 evõkanál cukorral pudingkrémet fõztem, kicsit hígabbra hagytam, és langyosra hûtve használtam fel.
Egy üvegtál alját kiraktam piskótakockákkal, kicsit meglocsoltam a cseresznyebefõtt levével, majd rászórtam egy sor cseresznyebefõttet, erre pudingkrémet terítettem, majd mégegyszer megismételtem a mûveletet. A tetejére a kanál porcukorral és a habfixálóval felvert tejszínhab került. Díszítésnek csak egy kanálnyi mandulalapot szórtam rá - jobban mutatott volna, ha kicsit megpirítom, de most nem volt rá idõ -, középre pedig hagytam cseresznyét. Fogyasztás elõtt 3 órát hûtõben "érett".
Nem mondom, hogy nem ettünk még jobbat, de finom volt, és mind elfogyott. Kicsit a piskóta dominált benne, jó lett volna ha több a pudingkrém, de most így kellett beérnünk.



Azért jó volt, mert a házi tojásból sütött piskóta finom volt. Ha máskor "szándékosan" ilyet készítek, akkor dupla mennyiségû pudingkrémet fõzök hozzá. :)



Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2017/03/talas...

sponsored links

Keres?s