Tõkehal fûszeres kéregben

2017-08-23

sponsored links

Hozzávalók:

  • 40 dkg tõkehal (az Auchanban vettem mélyhûtött darabolt tömböt)
  • Fûszerek: Só, órölt bors, chili paprika, õrölt köménymag, õrölt koriander – átlagban mindenbõl egy kk.
  • 1 ek. olíva olaj a pácoláshoz, 1 ek. további a sütéshez
  • 1 ek. citromlé
  • 1 marék málna – opcionális

Elkészítés:

  • A halszeleteket engedjük fel, öntsük le róla a vizet és konyhai papírtörlõvel töröljük szárazra.
  • A tõkehal mindkét oldalát kenjük be a fûszerek keverékével – a mennyiség ízlés szerinti lehet; csak az egyik oldal fûszerezése is lehetséges.
  • Locsoljuk meg olíva olajjal, majd hagyjuk állni az hûtõben 1-2 órát.
  • Forró sütõedényben olíva olajon süssük ropogósra mindkét oldalát
  • Azt vettem észre, hogy igényes még egy kis citromos locsolást, amikor elkészült, de lehet, hogy enélkül is ízleni fog a hal.

Római salátán és málnaszemekkel tálalhatod!


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=31968

sponsored links

Keres?s