Tudományos nokedli

2010-09-13

sponsored links

Régóta készülök gyakorlatban kipróbálni Okostojás, alias t3v3d3s tudományos nokedlijét, de nem engedte az önérzetem, hiszen nokedlit _mindenki_tud_fõzni, ugye. Csakhogy nekem az utóbbi pár alkalommal ragacsos kulimászom lett, nem nokedlim, és most megpróbáltam. Nos, nem is tudom, miért nem vettem eddig elõ a kézimixert. Biztos azért, mert azt láttam, hogy anyám fakanállal kavar. Én mostantól tuti nem fogok :)

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 4-4,5 dl víz

A víz kivételével mindent beletettem egy nagy tálba, majd még egy kis vizet is, és elkezdtem a kézimixerrel veretni. Végül az egész vizet hozzáadtam (én most 4 dl-nél egy hangyabokányival többnél álltam meg), épp csak elkavartattam a robotgéppel. Közben felforrt a nagy lábosnyi sós víz is, két adagban kifõztem benne a nokedliket, lecsöpögtettem, olajon átforgattam, kész.


Folytats a blogon ... narancskonyha.freeblog.hu/archives/20...

sponsored links

Keres?s