Tradicionális canelloni

2015-07-25

sponsored links


40 fokban nem kifejezetten a legjobb döntés a tûzhely mellett állni, de van amiért megéri. Hiszen míg a cannolit édesen, étkezés után fogyasztjuk, addig a canellonit, fõételként, vagy elsõ fogásként, hiszen az egyik legsokoldalúbb tésztaétel. 
A története is egészen érdekes, már ami az olasz konyha általános jellegzetességeit tekinti, ugyanis az 1900-as évekig szinte nem is lehet tudni a létezésérõ. Az ez elõtti idõkben egy-két helyen említették meg, de a nagy áttörés mégis Nápolyba vezethetõ vissza Vincenzo Corrado nevéhez. Õ említette konkrétan elõször a tésztacsöveket, gazdagon töltve hússal és szarvasgombával, ami ideális lehet ajándéknak is. De amitõl igazán híressé vált, az Arezzo szakácsának, Battanák köszönhetõ, aki elkészítette a híres "timbale canelloni"-t. Majd 1918-ban megjelent Artusi toszkán szakácskönyve, akinek a receptet még a megjelenés elõtt Olindo Guerrini adta át. 
Persze ismét oda lyukadunk ki, hogy igazából senki nem tudja megmondani ki készítette az elsõ canellonit és mivel töltötte, ahogy azt sem, hogy a "csizma" melyik szegletében. De egy a lényeg, hogy fennmaradt ez a finom fogás sokunk örömére. Én most az eredetivel megegyezõ, kézzel készített tésztacsöveket használva készítem el, a saját töltelékemmel. 

TRADICIONÁLIS CANELLONI - DOLCE VITA-AZ ÉN (ÍZ)VILÁGOM

Hozzávalók - 18 csõhöz, kb. 4 fõ részére -
Tészta
30 dkg liszt ...

Folytats a blogon ... rozmaringescsokolade.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s