Tokány... majorannás, gombás... paprikás szaftban

2018-06-12

sponsored links

Az elsõ fõzésem, mióta hazajöttem. Körülbelül húsz részletben készítettem el, elõször mindent elõkészítettem, közben-közben le kellett feküdnöm pihenni, végül összeállítottam, miközben puhult a hús, addig is tudtam pihenni.
Szeretem ezeket a pörköltes-tokányos jó szaftos ételeket, mostanában egyre jobban, nagyon finom lett ebben a paprikás szaftban.
Köretnek a Barilla Conchiglie Rigate tésztáját fõztem ki hozzá, nagyon jó választás a szaftos-szószos húsételek köreteként, mert a kagylóforma üregébe jól beleül a szaft, ettõl nagyon jóízû lesz, mert még forrón szinte magába szívja a szaft összes ízét aromáját..

 Hozzávalók:

 20-25 dkg sertéscomb kockázva
3 db csiperkegomba szeletelve
1 nagy vöröshagyma kockázva
pici olaj
1-2 ek. szárított majoranna
só, õrölt bors, pirospaprika
1 tk. erõs pista
1 ek. liszt, víz, tejszín a habaráshoz

Elkészítése:
Kevés olajon összepirítottam a húst és a hagymát, fûszereztem, meghintettem pirospaprikával, felöntöttem annyi vízzel ami épp ellepte és puhára fõztem, a végén adtam hozzá a gombát és behabartam. A tejszínnel jól összerottyantottam, addigra kellemes krémes sûrû szaftja lett.
Közben kifõztem a tésztát hozzá, leszûrtem és máris tálaltam.
Fejes salátát ettem mellé ecetes-cukros lében.
Egyszerûen imádom az ilyen típusú ételeket.




Folytats a blogon ... https://zsanuaria.blogspot.com/2018/0...

sponsored links

Keres?s