Tojással, csülökkel töltött kalács

2017-04-18

sponsored links



Puha, sós kalács, ami minden olyan finomságot magába zár, ami az ünneprõl megmaradt. Helyet kapott benne tojás, és füstölt csülök is. Utóbbi természetesen sonkával is helyettesíthetõ. 
Dekoratív, és laktató fogás nem csak a kelt tészták szerelmeseinek.
Hozzávalók egy kalácshoz:
Tésztához:
*35 dkg liszt
*1 csapott kk só
*1,5 dkg friss élesztõ
*1,6 dl tej
*1 csapott kk cukor
*4 dkg olvasztott margarin
*1 kisebb tojás

Továbbá:
*3 keményre fõtt tojás
*20 dkg füstölt, fõtt csülök
*1 tojás lekenni a kalácsot

Az élesztõt a meleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a felfutott élesztõt, a tojást és a margarint. Rugalmas tésztát dagasztunk, amit meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és kb. 4 mm vékonyra és téglalap alakúra elnyújtjuk. A téglalapot állítva képzeletben három sávra osztjuk, a közepére sorakoztatjuk a kisebb darabokra vágott, fõtt füstölt csülköt, majd a cikkekre vágott tojásokat. A tészta két szélét ujjnyi vékony csíkokra vágjuk srégen, majd váltakozva keresztbe rakva egymáson befedjük vele a tölteléket.
Sütõpapíros tepsibe fektetjük a kalácsot, ahol letakarva hagyjuk kelni 20 percet. Lekenjük egy felvert tojással, és elõmelegített sütõben 170 fokon hõlégkeveréssel kb. 30 perc alatt megsütjük.
A sütõbõl kivéve lekenjük egy kevés tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk teljesen kihûlni.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/04/tojas...

sponsored links

Keres?s