Tepsis cukkini - Dovlecei la cuptor

2017-08-08

sponsored links



Hozzávalók 4 személyre: 2 zsenge cukkini, 4 érett paradicsom,  4 cikk fokhagyma, 0,5 dl olaj, friss kapor, só, bors.


Elkészítése: A cukkinit megmossuk, 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe tesszük, majd héját lehúzzuk és apróra vágjuk. Az apróra vágott fokhagymát kikavarjuk kevés sóval és az olajjal, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot meg a paradicsomot, összekeverjük. Egy hõálló tepsi aljára 2-3 evõkanál szószt teszünk, ráfektetünk  egy sor cukkinit és lekenjük a szósszal, majd tovább folytatjuk 2-3 rétegben, amíg a hozzávalók elfogynak. Forró sütõben, 20-25 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.


Dovlecei la cuptor

Ingredientepentru 4 persoane: 2 dovlecei de mãrime medie, 4 ro?ii coapte, 4 cã?ei usturoi, 50 ml ulei, mãrar proaspãt, sare, piper.

Prepararea:  Dovlecelul se spalã(dacã este proaspãt, nu se curã?ã de coajã) ?i se taie în felii de 5 mm grosime, se asezoneazã cu sare ?i piper.  Ro?iile se cresteazã, se opãresc 1 minut în apã fierbinte, apoi se decojesc ?i se mãrun?esc. Usturoiul curã?at se piseazã, se freacã cu sare ?i ulei, apoi se amestecã cu ro?iile ?i cu  mãrarul mãrun?it. Într-un vas termorezistent se pun 2-3 linguri de sos, apoi un rând de dovlecei ?i se continuã alternând sosul  cu dovleceii pânã ce se terminã ingredientele. Se introduce în cuptorul fierbinte  pentru 20-25 minute, dupã care se serve?te.


Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/08/te...

sponsored links

Keres?s