Teljes kiõrlésû rozscipó

2015-01-18

sponsored links


Ma ismét a Lidl-ben jártam, ciabatta lisztkeveréket szerettem volna,de sajnos elfogyott. Volt viszont helyette egy számomra teljesen új lisztkeverék. Teljes kiõrlésû búza-, illetve rozslisztbõl áll. Aztán picit megijedtem, hogy mi van, ha túl tömör lesz? De nem lett. Igaz, hogy a többihez képest valóban nehezebb, de nem vészesen. Az íze pedig nagyon finom.
A többi lisztkeverékhez képest valamivel több vizet használtam a dagasztáshoz,de az elkészítése egy az egyben ugyanaz, mint a többi lisztkeveréknél.

Hozzávalók:

50 dkg  Vollkornbrot lisztkeverék
350 ml langyos víz

Elkészítése:

A lisztkeverékhez hozzáadjuk a langyos vizet és alaposan átdagasztjuk. Negyed órát pihentetjük, majd ismételten ...

Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2015/01/teljes...

sponsored links

Keres?s