Tejsz?nes csokol?d? torta - Anyuk?m sz?let?snapj?ra

2022-09-11

sponsored links

Puha kaka?s pisk?ta ?s egy k?nnyed, nem t?l ?des tejsz?nhabos-csokol?d? pudingos kr?m kombin?ci?ja ez a torta. Amit persze megkoron?z egy kellemes csupa ?tcsokol?d?s m?z. A v?geredm?ny: csupa csokis, nagyon finom, nem ?mely?t?en ?des. A  nagy kapkod?sban egy kicsit rusztikusra siker?lt ?s az egyik legfinomabbra is! ?

Ma van Anyuk?m sz?let?snapja, ?s m?r ?vek ?ta ?n s?t?m a sz?k csal?d ?sszes tagj?nak a sz?linapi tort?t. Persze mindig az utols? napon, azaz a sz?let?snap d?lel?ttj?n. Hi?ba tervezem el, hogy a sz?linapok el?tti napon fogom ezent?l elk?sz?teni mindenkinek a tort?t k?nyelmesen, nyugodtan, hogy ne kelljen kapkodni, legyen ideje dermedni stb. - ez valahogy soha nem j?n ?ssze. ?lland?an a sz?let?snapok d?lel?ttj?n esek neki a tortas?t?snek. Most is ?gy j?rtam... D?lel?tt 11-kor kezdtem hozz?. B?r Anyuk?m sz?linapja van, de a kisfiaim "kik?t?tt?k", hogy most csakis csokol?d? tort?t k?sz?thetek! ? Mivel kev?s volt az id?m, az itthon tal?lhat? egyszer? hozz?val?kb?l k?sz?tettem. R?ad?sul ez 100 %-ban saj?t recept, ma tal?ltam ki, azaz k?sz?t?s k?zben r?gt?n?ztem, hogy mib?l mennyi, milyen legyen a t?szta, milyen legyen a kr?m ?s a m?z... Az ut?bbi 1-2 ?vben ?gy s?t?k tort?t ?ltal?ban, hogy az adott pillanatban tal?lom ki a receptet ?s mindig k?v?ncsian v?rom, "mi fog bel?le kis?lni". Valamikor t?k?letesre ?s nagyon sz?pre siker?l, valamikor vannak hib?i, de a l?nyeg, hogy b?rmennyire is elcs?pelten hangzik, val?ban szeretettel k?sz?tem a csal?domnak... ?s az sem mell?kes, hogy "h?zi", h?zias ?zvil?ggal.  Fogadj?tok szeretettel a receptet!




Hozz?val?k a kaka?s pisk?t?hoz:

6 db nagyobb toj?s

15 dkg krist?lycukor

f?l csomag s?t?por (6 g)

15 dkg finomliszt

3 dkg holland kaka?por (cukrozatlan)


A kr?mhez:

22 cm ?tm?r?j? kapcsos tortaform?hoz

3 dl tej

10 dkg krist?lycukor

1 csomag csokol?d?s pudingpor

4 dl habtejsz?n

1 csomag expressz zselatin fix

1 ev?kan?l holland kaka?por 


A m?zhoz:

1 csapott ev?kan?l finomliszt

2 p?pos ev?kan?l krist?lycukor

2 dl v?z

1 ev?kan?l holland kaka?por

3 dkg ?tcsokol?d?


A S?TEM?NYES K?NYVEM megv?s?rolhat? a P?tty?s Otthon web?ruh?zban az al?bbi linkre kattintva:

https://pottyosotthon.hu



Elk?sz?t?s:

  1. A tortaforma alj?t ?s oldal?t kib?lelj?k s?t?pap?rral.
  2. A s?t?t el?meleg?tj?k 160 fokra.
  3. A pisk?t?hoz a toj?sokat kett? v?lasztjuk. A feh?rj?ket a krist?lycukorral kem?ny habb? verj?k, majd hozz?keverj?k a toj?sok s?rg?j?t 3 r?szletben. V?g?l hozz? szit?ljuk a liszt + kaka?por + s?t?por kever?k?t. ?sszekeverj?k.
  4. A massz?t beleegyengetj?k a tortaform?ba ?s az el?meleg?tett 160 fokos s?t?ben als?-fels? s?t?ssel kb. 50 percig s?tj?k. V?gezz?nk t?pr?b?t! (A s?t?si id? csak t?j?koztat? jelleg?, s?t?t?l f?gg?en elt?rhet!)
  5. A megs?lt pisk?t?t kibor?tjuk egy s?tem?nyr?csra, leh?zzuk r?la a pap?rokat, h?lni hagyjuk. Majd 3 egyenl? tortalapp? v?gjuk.
  6. A kr?mhez egy l?basba tessz?k a pudingport a cukorral ?s kaka?porral, majd egy pici tejjel sim?ra keverj?k. Ha sima, nem csom?s, akkor mehet hozz? a t?bbi tej ?s k?zepes l?ngon, kevergetve s?r?re f?zz?k. 
  7. A l?bast hideg v?zbe ?ll?tjuk ?s kevergetve teljesen kih?tj?k a kr?met!
  8. A tejsz?nt a zselatin fix-szel kem?ny habb? verj?k, ?sszehabos?tjuk a kih?lt csokipudingos kr?mmel, majd betessz?k a h?t?be f?l ?r?ra, hogy k?nnyebb legyen ?ssze?ll?tani a tort?t.
  9. ?ssze?ll?t?sn?l az als? tortalapot megkenj?k egyenletesen a kr?m harmad?val, majd j?n a k?z?ps? tortalap. Erre a kr?m m?sodik harmada ?s a torta fels? lapja. Ezut?n lekenj?k a torta tetej?t ?s k?rbekenj?k az oldal?t a marad?k kr?mmel. Betessz?k a tort?t a h?t?be 30 percre dermedni.
  10. A m?zhoz a lisztet + cukrot + kaka?port ?sszekeverj?k egy l?basban. Hozz??nt?nk el?sz?r csak egy pici vizet, sim?ra keverj?k, majd hozz??ntj?k a marad?k vizet is ?s k?zepes l?ngon, kevergetve bes?r?tj?k. Amikor m?r egy kicsit bugyog, akkor m?r j?. Levessz?k a t?zr?l ?s felolvasztjuk benne az ?tcsokol?d?t. Egy kicsit leh?tj?k a kr?met kevergetve. (Forr?n nem lehet r??nteni a tort?ra, mert a tejsz?nes csokikr?m lefolyik r?la, illetve kicsap?dik!)
  11. Amikor langyos ?s m?r nem forr? a csokim?z, akkor r?sim?tjuk a torta tetej?re. Nem baj, ha egy kicsit lecsorog, mert ?gy az oldal?n a m?zat ?s a csokikr?met ?sszesim?tjuk - ?gy kicsit m?rv?nyos lesz a torta oldala. 
  12. A torta tetej?t tetsz?legesen d?sz?tj?k kekszekkel, gy?m?lcs?kkel, bonbonokkal.

J? ?tv?gyat!


Folytats a blogon ... gabicsek.blogspot.com/2022/09/tejszin...

sponsored links

Keres?s