Tejfölös-virslis krumplileves.

2017-03-22

sponsored links




Ez a hét nálunk lehet hogy a levesekrõl szól majd, mivel megint egy egyszerû, ám finom levest fõztem ebédre. A zöldséges krumplilevest igencsak szeretjük, most pl. került bele még virsli is. A virslibõl azért egy jobb minõségût válasszunk, de ízlés szerint ki is hagyhatjuk. A zöldségek bõ fél óra alatt puhára fõttek, majd fokhagymás rántással berántottam, egy nagy adag tejföllel ízesítettem, és már tálalhattam is.




Hozzávalók:

50 dkg krumpli
2-3 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 tk ételízesítõ
só (ízlés szerint)
2 dl tejföl
2 ek liszt
3 ek olaj
2 tk pirospaprika
4 db virsli
1,5 l víz




A krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk fel apró kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

Ezután tegyük bele egy edénybe a feldarabolt zöldségeket, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet, az ételízesítõt, ízlés szerint sózzuk, és addig fõzzük még a krumpli és a sárgarépa megpuhul. (én kb. 30 percig fõztem)

Közben készítsük el a rántást. 
Hevítsük fel az olajat, majd keverjük hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemle színûre. 

Ekkor vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a pirospaprikát, adjuk hozzá az összepréselt fokhagymát, majd hagyjuk hûlni.

A tejfölt keverjük simára egy kevés levessel, majd adjuk hozzá a kihûlt rántáshoz, és keverjük simára. 

Ezután öntsük hozzá a forrásban lévõ leveshez, adjuk hozzá a felkarikázott virslit, ha szükséges ízesítsük még egy kevés sóval, és fõzzük még pár percig, majd vegyük le a tûzrõl, és tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor merjük a levest tányérba, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel vagy petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/03/t...

sponsored links

Keres?s