Tejföles nyúlmáj kölessel

2014-04-27

sponsored links


Mind a nyúlmáj, mind a köles különleges alapanyag, legalábbis számomra, nyúlmájat igaz már többször is készítettem, kölest most először, de ízlett, lesz még folytatása.

Hozzávalók (2 személyre): kb. 30 dkg nyúlmáj (két nyúl mája), 12 dkg köles, 3 hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, fél citrom leve, 3 dl tejföl, só, bors, kis csokor petrezselyemzöld és metélőhagyma, 5 ? 6 evőkanál olaj,  tej a máj kiáztatásához.
Elkészítése: A májat kiáztatjuk a tejben, vízzel leöblítjük, megtörölgetjük, megszórjuk kevés borssal, megtűzdeljük a  csíkokra vágott szalonnával, és kevés forró olajban körbesütjük.A hagymát vékonyra szeleteljük, a máj mellé tesszük, fedő alatt, saját levében addig pároljuk, amíg a beleszúrt fogvájó nyomán, a májból nem jön ki véres lé. Amikor megpuhult a májat megsózzuk, ráöntjük a citromlevet és a tejfölt, összeforraljuk.
A kölest átmossuk, megsózzuk, kb 3 - 4 dl meleg vizet töltve rá puhára pároljuk. 2 hagymát finomra aprítunk, kevés forró ...

Folytatás a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/04...

sponsored links

Keresés




Gasztroblogok