Tejberizs

2018-06-17

sponsored links

...idĂ©nygyĂŒmölcsökkel
HozzĂĄvalĂłk...most:
-45 dkg rizshez
-1 l tej
-6 dl vĂ­z
-15-20 dkg cukor (vagy méz, édesítÔszer, ki mit szeretne bele)
-10 dkg vaj (igazi :)
-1 vanĂ­liarĂșd Ă©s a kikapart belseje
-csipet sĂł
-2 dl tejszín (nem fÔzÔ! :)
-2 tk vanĂ­lia puding
+gyĂŒmölcs hegyek, a tĂĄlalĂĄshoz

A rizst mindig vĂ­zben kezdjĂŒk el fĂ”zni,
majd amikor mĂĄr elkezd puhulni
(Ă©s felszĂ­vta a vizet), öntjĂŒk csak
rĂĄ a tejet, Ă­gy elkerĂŒlvĂ©n azt, hogy leĂ©gjen
az egĂ©sz törtĂ©netĂŒnk, mielĂ”tt megpuhulna!
TehĂĄt, amikor mĂĄr nincs vĂ­z a rizs alatt,
råöntöm a tejet, a cukrokat, sót,
majd a vajat és most jön az okossåg:
felforralom az egészet, fedÔt teszek rå és
azonnal el is zårom alatta a hÔforråst!
(Keverni leginkĂĄbb (fa) villĂĄval!
Ha nem rohanunk az elkészítésével, sacc 1 óra
alatt meg is fog dagadni az egész rizs, pont
jĂł ĂĄllagĂșra.
A tejszínben kikevert pudingot a legvégén -amikor
mår a tejet is magåba szívta a rizs- öntöm a tejberizsre,
egyet forralok az egészen és ki is adagolom
szĂ©p, ĂŒveg tĂĄlkĂĄkba, poharakba az egĂ©szet.
KihĂ»töm valamennyire, majd hĂ»tĂ”be kerĂŒl, fogyasztĂĄsig
-a gyĂŒmölcsök is csak ekkor kerĂŒlnek a tetejĂŒkre. 
 Ez a mennyisĂ©g -levezetĂ©s gyanĂĄnt-
kb. 10-12 fÔnek elegendÔ.
 

Folytatás a blogon ... https://csontnelkul.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s