Te tényleg hitelt ajándékozol a családodnak karácsonyra?

2017-12-13

sponsored links







Ahogy jön a karácsony, egyre több gyorsan felvehetõ és ?nagyon kedvezményes? feltételû hitel reklámja bukkan fel. Nem véletlenül, évrõl évre az szerepel az elemzésekben, hogy egyre több hitelt vesznek fel a karácsonyi idõszakban.

Volt a La Fontaine mese a tücsökrõl és a hangyáról, ismerõs? Én abszolút hangya vagyok, gyûjtögetek és kevesebbet költök, mint amennyit lehetõségem lenne. Megveszem, ami kell, de vannak, amik után tulajdonképpen félig vágyakozom, félig nem. Megvehetném, de az én értékrendem szerint nem ér annyi pénzt. Vagy nem is kell annyira.

A tücsköket nem értem meg. Vannak olyan helyzetek, amikor kicsúszik a kezünkbõl a kontroll, ezt most ne keverjük bele. De amikor tudatosan lesz@rja valaki, hogy mennyibõl gazdálkodhat, luxuscikkeket vásárol, amíg van pénz, majd a hónap végén remeg, hogy másnap végre megjöjjön a fizetése, na, ez a fajta (nem)gondolkodás abszolút távol áll tõlem.

Te tényleg hitelt ajándékozol a családodnak?

Ha neked 20.000 forintod van karácsonyi ajándékra, akkor miért fordul meg a fejedben, hogy 200.000-et költesz? Ha egész évben erre a célra csak a tizedét sikerült összespórolni, akkor a többi 180.000-hez ? meg persze pluszban a kamatok, kezelési költség stb. ? mit gondolsz, mennyi idõ kell? És mi lesz majd jövõ karácsonykor? Meg elõtte még szülinapkor, névnapkor, évfordulókor, ballagáskor, nõnapkor stb-stb?

És biztos, hogy több tízezer forintot kell költeni egy-egy személyre? Azt hiszem, a gyerekek is megértik elõbb-utóbb, hogy mindenre nincs pénz, de ha lenne, akkor sem feltétlenül kaphatnak meg mindent (és ez nem azt jelenti, hogy bármiben hiányt kellene szenvedniük).

Az olyan jó ajándék a gyereknek, ha közben a szülei eladósodnak? Mert a karácsony az szent? Nem, szerintem az anyagi biztonság ?szentebb??



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook odalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?









Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/12/13/te-t...

sponsored links

Keres?s