Tavaszváró meleg krumplisaláta

2017-02-17

sponsored links


Hajnalonként zuzmarás fák sorfala között ereszkedem le a hegyrõl. Az állandósult, gomolygó köddel együtt - a fényviszonyoktól függõen - hol mesebeli a hangulat, hol egy horrorfilmben érzem magam. Délutánra sincs sok változás, hiányzik a napfény. A magam módján várom a tavaszt: egy meleg krumplisalátával.


Az éppen aktuális kedvenceimet sorakoztattam fel benne, a pirított törökmogyoró olajat, a kaprot és a kirmizi bibert  (török csilipehely keveréket).

Hozzávalók személyenként
  • 3 kisebb héjában fõtt, falatnyi darabokra vágott krumpli (maradék is lehet)
  • 2 evõkanál pirított törökmogyoró olaj (vagy egyéb tetszés szerinti olaj vagy akár kacsazsír is)
  • 1 zöldhagyma a zöld részével együtt felkarikázva
  • csipetnyi csilipehely és/vagy friss csili ízlés szerint
  • frissen õrölt színesbors
  • maréknyi friss kaporzöld

Az olajon futtassuk meg a krumplidarabokat és a zöldhagymát, akár kicsit le is piríthatjuk. Fûszerezzük és a friss kaporral megszórva még melegen együk meg. Garantáltan jobb kedvre derülünk...



Folytats a blogon ... palocprovence.blogspot.com/2017/02/ta...

sponsored links

Keres?s