Tavaszi vitaminos tojáskrém

2017-03-22

sponsored links












Egy klasszikus kenõke, mely ezerféleképpen variálható. Nálunk nem csak húsvétkor, hanem az év bármely szakában közkedvelt reggeli vagy vacsora étel. Ha szinte üres a hûtõ, tojás akkor is akad otthon mindenkinél, némi zöldség, pár szelet pirítós és máris elkészült a fehérjedús, tápláló, energiát adó harapnivaló. Most a zöldséget nem kísérõnek kínáltam mellé, hanem a harmat zsenge újhagyma és a harsogóan ropogós piros retek magába a krémbe került bele. Mi a frissen kisült medvehagymás gyökérkenyérre kenve ettük, de pirított zsemleszeletekre vagy kiflikarikákra kenve még vendégvárónak is igen kitûnõ.   


Tavaszi vitaminos tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 ek sûrû tejföl
  • 2 tk mustár
  • 1 késhegynyi õrölt fehérbors
  • 1 cs piros retek
  • 1 cs újhagyma
  • csipetnyi pirospaprika

Elkészítése:

  1. A tojásokat 10 perc alatt keményre fõzzük, kihûtjük, meghámozzuk, majd finom reszelõn lereszeljük.
  2. Amíg a tojások fõnek, a vajat habosra keverjük a tejföllel, mustárral, fûszerekkel.
  3. A retket és a zöldhagymát megtisztítjuk, elõbbit a reszelõ durva fokán lereszeljük, a hagymát vékony karikákra vágjuk.
  4. A reszelt tojást összekeverjük a fûszeres vajjal, hozzáadjuk a retket és a hagymát.
  5. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
  6. Lefedve hûtõbe tesszük néhány órára, hogy az ízek kiteljesedjenek.
  7. Pirított zsemle vagy kifliszeletekre kenve fogyasztjuk.    







Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2017/03/tav...

sponsored links

Keres?s