Tatár beefsteak

2015-05-01

sponsored links


Ünnepi eledel, nálunk inkább csak az ára miatt. Amúgy szívesen látná a családom bármely hétköznapi asztalon, mindenki kedvence.

A nyers hús fogyasztásnak sok helyen van a világban nagy hagyománya, hiába vannak hangos ellenzõi is.
Ilyen nyers ételeket ismer a török és a libanoni konyha (Çi köfte), ismernek az etiópiaiak (kitfo), ismernek a koreaiak (jukho) és a spanyolok is (crudo). A legismertebb nyershúseledel azonban kétségtelenül az olasz carpaccio, a hajszálvékonyra szeletelt bélszín, illetve történetünk gyújtópontja, a tatár bifsztek.
Egyesek hungarikumnak tartják, a nyereg alatt puhított húsig vezetik vissza.

Tatár beefsteak

Hozzávalók: 
  •  60 dkg marha bélszín (lehet a hártyáitól gondosan megtisztított comb is) 
  • 2 tojás sárgája 
  • 1 közepes fej hagyma apróra kockázva ...

Folytats a blogon ... hangoskodo.blogspot.com/2015/05/tatar...

sponsored links

Keres?s