Tarlórépa leves

2013-02-18

sponsored links

tarlórépaleveskis01.jpg

A tarlórépa egyik csodálatos tulajdonsága hogy magába fogadja a vele együtt fõzött zöldségek domináns ízét. Vitaminok A,C,B1 és fontos ásványi anyagok , kalcium, vas , foszfor kerül az étrendünkbe általa , télen is amikor híján vagyunk a friss zöldségféléknek. Általában az aratás után, másodveteményként termesztik, de ez nem zárja ki hogy már kora tavasszal is vessünk egy sort belõle a kertben.  A levélzete gazdagítja az amúgy nálunk szegényes zöld leveles zöldségek tárházát. Õsszel bent hagyok néhányat a földben és szinte egész télen szedhetõ a levele, amely még több hasznos tápanyagot tartalmaz mint a gumója. Nyersen csípõs íze, fõzés után megenyhül. 

Most a levesnek fontos részese az alga, hiszen majd a tarlórépa is átveszi belõle nagyon selymesen finoman a tenger ízét. A levesekbe hijiki algát, vagy hozzá hasonló már áztatást nem igénylõ algafajtát szoktam használni. 

Hozzávalók 2 adaghoz:


100g tarlórépa

1 szál zöldhagyma

10g tengeri alga

1cm-es gyömbér ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2013/02/18/tarl...

sponsored links

Keres?s