Tarja és lecsó avagy A kis hamis

2018-05-10

sponsored links

Ma, kimentem a szabadba, elõszedtem a grilltárcsát, és összedobtam egy kis finomságot.
Ma, beszorultam a konyhába, elõszedtem egy nagy serpenyõt, és ....
Valamelyik igaz, de a lényegen nem változtat, el lehet készíteni szép idõben, és esõben is ?
...azért kint jobb...













TÁRCSÁS LECSÓS HÚS
Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
1 nagy citrom leve
õrölt rozmaring
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 ger. fokhagyma
bors, só
A sertéstarját csíkokra vágjuk, beletesszük egy tálba, 1db citrom levével, õrölt rozmaringgal, borssal alaposan összeforgatjuk, majd átkeverjük egy kis olajjal, és legalább egy éjszakán át hûtõben érleljük.
A grilltárcsát felmelegítjük, és a felcsíkozott, bepácolt tarját szépen megsütjük.
Közben a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk, a vöröshagymát karikákra szeleteljük, a fokhagymákat pedig olyan vékonyra szeleteljük amilyenre csak tudjuk.
Amikor a húsunk, már kellõen megpuhult, megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és a hagymakarikákat, 2-3 percig pirítjuk, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, amivel már inkább csak összemelegítjük, összeforraljuk, tálalás elõtt még egy kicsit megborsozzuk, szükség szerint sózzuk.
Amikor a zöldségfélék a húsközé kerülnek, valóban dolgozzunk gyorsan, hogy ne egy klasszikus ?jó? megfõtt lecsót kapjunk, hanem egy friss hangulatú, picit még roppanós finomságot készítsünk.



Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2018/05/...

sponsored links

Keres?s