Tandoori csirkenyársak lepénnyel grillen

2017-10-10

sponsored links

Nem akarok senkit bosszantani, de ez a grill receptem elkallódott viszont még aktuális lehet, mert ismét szép és jó idõk állnak elõttünk. A reggelek azért eléggé hûvösek, de délutánra olyan kellemes lesz a hõmérséklet, hogy öröm kint lenni. Sokan most kezdik el az õszi takarítást az udvarban, hiszen télen valljuk be, nem sûrûn teszünk-veszünk kint. Pakolászás közben kapjuk elõ még egy utolsó alkalomra a grill és próbáljunk rajta egy komplett ebédet vagy vacsorát összehozni. Nem csak húst süthetünk rajta, hanem cuki kis lepényeket, ami mellé már csak egy nagy adag salátát kell összerakni.









Taandori csirkenyársak lepénnyel grillen
Hozzávalók 4-6 személy részére:
1 kg csirkemell
1 tasak tandoori masala fûszerkeverék
30 dkg görög joghurt
1/2 dl olívaolaj

a salátához:
1 csomó retek
2-3 paradicsom
1 fehér paprika
1 kaliforniai paprika
1 közepes uborka
1/2 fej jégsaláta
az öntethez:
1,5 dl görög joghurt
3 evõkanál almaecet
1 evõkanál citromlé
3 evõkanál hidegen sajtolt repce olaj 
2 teáskanál mártogatós fûszerkeverék
10 dkg pirított kesudió

a grill lepényekhez (6 db):
30 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
2 dkg friss élesztõ
1 evõkanál olívaolaj + a formázáshoz
1,5 dl langyos víz

Elkészítés:
A fa nyársakat vízbe áztatjuk. A csirkemellet felkockázzuk, a görög joghurtot a fûszerkeverékkel és az olajjal kikeverjük, majd a húshoz adjuk és jól összeforgatjuk. 2-3 órára hûtõbe helyezzük. Végül nyársa húzzuk és faszenes grillen megsütjük.
A lepényekhez kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a cukrot, a sót és az olívaolajat, majd langyos víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belõle. Kelesztõtálba helyezzük, szoba-hõmérsékleten duplájára kelesztjük. Kicsit beolajozzuk a kezünket, átgyúrjuk a tésztát és 6 egyenlõ részre osztjuk. Lepényeket formázunk belõle, elõször finoman egy kis gombócot, majd széthúzzuk minden irányba egy kicsit. (Ne legyen túl vékony.) Letakarva 15-20 percig ismét kelesztjük, majd forró grillen mindkét oldalát megsütjük.
A salátához a zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk. Az öntet hozzávalóit kimérjük, kikeverjük és a salátára öntjük, végül jól összeforgatjuk. Pirított kesudióval megszórva tálaljuk.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/10/tando...

sponsored links

Keres?s