Tabbouleh magyarosan

2017-03-21

sponsored links

Ez a nagyszerû étel Libanonból származik. Sokféle variáció kering a neten, én ma reggel emlékezetbõl készítettem el, a legutóbbi TV élményeim alapján.:) Persze, hogy kihagytam belõle a zöldhagymát, mert mégis csak munkaidõben ettem, és sokkal kevesebb petrezselyemmel, viszont legalább kétszer annyi bulgurral készítettem el, mint ahogy kellene. Ezért is lett a címe az ami. Ez kérem szépen, egy magyaros tabbouleh ( tabulé).
Hozzávalók( ehhez a változathoz) : 1 csésze bulgur, 2 közepes paradicsom, egy csokor petrezselyemzöld, menta helyett bazsalikom (mert ez volt otthon), só, citromlé, olívaolaj.
Elkészítése: A bulgurt kétszeres mennyiségû vízben fõzzük meg, hagyjuk kicsit a gõzben puhulni a felhasználás elõtt. Én le is hûtöttem, mert ez egy hideg saláta.
A paradicsomokat kockázzuk fel, a petrezselyemzöldet vágjuk apróra. (Az eredeti recept rengeteg petrezselyemzöldet használ fel, majd nyáron én is kipróbálom nagyobb mennyiséggel)
Amikor kihûlt a bulgur, forgassuk bele a paradicsomot és a petrezselyemzöldet, locsoljuk meg olívaolajjal, csavarjuk rá egy fél citrom levét, sózzuk meg és kész.
Ha autentikusan készítettem volna el, akkor lenne benne még zöldhagyma is és mentalevél is, valamint ennek a zöldnek többszörös mennyisége.

Folytats a blogon ... kimeloetelek.blogspot.com/2017/03/tab...

sponsored links

Keres?s