Téli zöldpaszuly főzelék rántott hagymarózsával
sponsored links
Azért mertem kiemelni, hogy téli zöldpaszuly főzelék, mert ilyenkor, télen, másképpen készítem a paszulyfőzeléket, mint nyáron. Nyáron, adott a friss zsenge zöldbab a kertből meg a többi hozzávaló: paradicsom, hagyma, zöldpetrezselyem. Most a zöldbab a fagyasztóból kerül elő, a paradicsomlé meg az üvegből (a kamrából), fűszerként pedig szárított zöldpetrezselymet használok. Míg a télit rántással sűrítem, a nyáriba lisztet nem teszek.
A hagymarózsákról csak annyit, hogy a rántott hústól megmaradt panírkeverékeket szoktam felhasználni, nemcsak mutatós, de nagyon ízletes feltét.
Paradicsomos zöldpaszuly főzelék
Hozzávalók: 2 hagyma, 500 g fagyasztott zöldpaszuly, 500 ml paradicsomlé, 2 evk. liszt, szárított zöldpetrezselyem, oregánó, 50 ml olaj, só, bors, pici cukor.
A fagyasztott paszulyt vegetás vízben előfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, forró olajon ...