Sütõben sült töltött fánk

2015-01-28

sponsored links


A fánksütés nálam ritkaságszámba megy, nemrégiben azonban életemben elõször megpróbálkoztam vele, belecsempésztem egy (a blogolvasók számára) egyelõre még titkos hozzávalót, és hagyományos módon olajban sütöttem meg. Nagyon jól sikerült, de ennek ellenére most mégis egy sütõben sütött változatot próbáltam ki. Természetesen az így készülõ fánkok más jellegûek, mint olajban sült társaik, de nekem ez a fajta is elnyerte a tetszésemet.
A tésztája olyan puha, hogy szinte elolvad a szánkban, és mivel kisméretûek, nagyon hamar meg lehet enni belõlük jó pár darabot. Tulajdonképpen kedvünkre tölthetjük bármilyen lekvárral, sõt csokival, mogyorókrémmel is, de nekem most csak a lejjebb felsorolt házi dzsemjeim voltak itthon.
Tökéletes választás lehet reggelire vagy egy csésze tea mellé, uzsonnára.

A recept eredetijét egyébként a Mester Könyvkiadó Süssünk örömmel! címû keményfedeles, kapcsos kiadványában találtam, amibe havonta hozta a postás a lapokat. Anno Anya rendelte meg, és valahogy ott felejtõdött a polcon, telis-tele jó kis "recipékkel", amik közül azonnal kiválasztottam jó párat. Ezeket majd szépen, folyamatosan el is készítgetem. :)

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:


40 dkg finomliszt ...

Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2015/01/sutob...

sponsored links

Keres?s